Pannenkoekentoppings

Pannenkoeken worden bijna nooit helemaal kaal gegeten. Er wordt meestal iets op gedaan of doorheen gebakken. Of daar weer combinaties van. Op deze pagina zullen we allerlei tips geven om de pannenkoek nog lekkerder of in ieder geval anders te kunnen eten.
Over het eten van pannenkoeken gesproken. Er zijn verschillende manieren om een pannenkoek te eten. Het kan gewoon met mes en vork. Je laat de pannenkoek plat liggen en snijd er stukjes af.
Je kan hem ook oprollen en dan steeds een plakje eraf snijden. Maar als hij opgerold is dan kun je hem, zoals veel kinderen graag doen, ook gewoon met je handen vastpakken en er steeds een stukje afbijten. Heerlijk.
Ga je veel vulling doen dan kun je hem ook dubbelgevouwen, met de vulling ertussen, geserveerd krijgen en dan lekker eten.

Stroop en suiker

De twee meest gebruikte en traditionele toppings zijn stroop en poedersuiker. De stroop kun je uit een flesje zo over de platte pannenkoek laten lopen en er een mooi figuurtje van maken. Poedersuiker kun je uit een bus strooien over de pannenkoek.
Ook wordt er wel gebruik gemaakt van bastaard suiker. De witte of de bruine variant. Beide zijn ook erg lekker op een pannenkoek. In noodgevallen zou je gewone kristalsuiker kunnen doen maar die is toch minder lekker omdat deze eigenlijk te hard en stevig is voor op een pannenkoek.Ook heel lekker op de pannenkoek

Maar buiten de twee traditionele toppings hierboven zijn er nog meer dingen die wel lekker zijn op de pannenkoek.
Wat dacht je van:
Kaas
Rozijnen
Ontbijtspek
Jam
Chocola
Shoarmavlees
Fruit (denk aan aardbeien, bananen, kersen, ananas enz)
Paprika
Zalm
Spinazie
Geitenkaas
Honing
Salami
Roomijs
Slagroom
Hagelslag
Appelmoes / appelstroop
Pindakaas.

 

Pannenkoeken en co.
Heerlijke vullingen in een verfijnd omhulsel - met pannenkoeken en flensjes kun je eindeloos variŽren. Meer dan 40 recepten van zoet tot pikant - gerold, gestapeld of als wrap - bieden voor elk wat wils!


Pannenkoekmaker
Snel en makkelijk pannenkoeken maken kan met deze pannenkoekmaker. Je hebt heerlijke pannenkoeken in enkele seconden. Snelle en optimale opwarming (1000 W). Bakplaat met antiaanbaklaag en diameter bakplaat is 29 cm


Meer tips


Menu

Anders