Pannenkoekentips

Er zijn nog allerlei verschillende tips die met pannenkoeken te maken hebben. Deze zullen we op deze pagina op een rij zetten. Wie weet kom je nog op leuke ideeŽn. De tips hebben direct of indirect iets te maken met pannenkoeken.

Melksoorten

Normaal is het recept met volle melk maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo kun je simpel andere melkvormen gebruiken zoals halfvolle, magere of gepasteuriseerde melk. Probeer ook eens om karnemelk te gebruiken. Desnoods eerst voor een deel zodat je een iets zuurdere smaak krijgt (en ook minder vet).
Ook kun je sojamelk gebruiken en dit heb je bijvoorbeeld ook met vanillesmaak. En wil ben je gek op chocoladesmaak dan kun je zelfs chocolademelk gebruiken.
Ook zou je iets minder melk kunnen gebruiken en een flinke scheut yoghurt erdoor doen.
Heb je iemand met koemelk allergie dan kun je ook water gebruiken in plaats van melk. Het blijven lekkere pannenkoeken.Tegoedbon pannenkoeken eten

Leuk als je iemand wilt uitnodigen om pannenkoeken te komen eten is om een tegoedbon te geven. Bijvoorbeeld als oma om te geven aan je kleinkind. Maar andersom kan natuurlijk ook heel goed. Een leuke tegoedbon kun je best zelf in elkaar knutselen. Dit is trouwens ook makkelijk online te doen. Op de website Geef een tegoedbon kun je helemaal gratis een tegoedbon maken met eigen teksten en deze dan op het einde uitprinten. Altijd leuk om doen en een heel leuk cadeautje om te geven.

Warm houden

Als je veel pannenkoeken gaat maken dan zit je met het warm houden. Bewaar dan de gebakken pannenkoeken in de oven op 100 graden Celsius, afgedekt met aluminiumfolie.
Een andere veel gebruikte manier is om de pannenkoeken warm te houden met een bord geplaatst op een pannetje water op het gas. Op dat bord een omgekeerd schoteltje plaatsen. Hiermee voorkom je dat jouw eerste gebakken pannenkoek taai wordt!
Zo houd je lekker warme pannenkoeken en kun je ze samen warm opeten.

Meer eieren

Doe je meer eieren in het beslag dan wordt het ook smakelijk en de pannenkoeken kunnen dunner gebakken worden. Wij vinden dat prettig want we vinden dunne pannenkoeken lekkerder dan de dikke variant.
En maak je het beslag ruim van te voren dan kun je het een half uur tot een uur in de koelkast laten staan. Het pannenkoekenbeslag komt dan tot rust en de pannenkoeken zullen gladder en egaler bruin worden.

Pannenkoeken over

Zijn er nog restanten van pannenkoeken, bijna niet voor te stellen, dan kun je deze oprollen en er hele dunne plakjes van snijden. Deze zijn te gebruiken als toevoeging in soep en bouillon.

 

Pannenkoekenpan
Een koekenpan die geschikt is voor pannenkoeken is natuurlijk wel handig om te gebruiken. Je moet een pan hebben die goed warm blijft als het beslag erin gegooid wordt en liever een lagere rand om de pannenkoek makkelijk te kunnen draaien.


Pannenkoekmaker
Snel en makkelijk pannenkoeken maken kan met deze pannenkoekmaker. Je hebt heerlijke pannenkoeken in enkele seconden. Snelle en optimale opwarming (1000 W). Bakplaat met antiaanbaklaag en diameter bakplaat is 29 cm


Meer tips


Menu

Anders